3/11/2008

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ !!!


Τα Πεύκα είναι το κοντινότερο προάστιο της Θεσσαλονίκης. Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Χορτιάτη, απέναντι από το δάσος του Σέιχ Σου και καταλαμβάνουν μια έκταση 6.000 περίπου στρεμμάτων. Ο πληθυσμός τους, που έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ξεπερνά τις 18.000.

Στα Πεύκα υπάρχουν πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά. Οι κάτοικοι της περιοχής εκκλησιάζονται στις δύο μεγάλες εκκλησίες που υπάρχουν και σε δυο μικρότερα εκκλησάκια που λειτουργούν μόνο στη γιορτή του αγίου τους. Δεν υπάρχουν εδώ άλλου είδους κρατικές υπηρεσίες, εκτός από την κοινότητα, γιατί μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένα μικρό χωριό δίπλα σε μια πολύ μεγάλη πόλη.

Για τον ίδιο λόγο η αγορά τους είναι μικρή, αναπτύσσεται όμως με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Είναι πολύ γνωστά σε όλους για τις πολλές και πολύ καλές ταβέρνες τους, που βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου και οι περισσότερες σερβίρουν σε «λαδόκολλα».

Εκτός από πολύ και καλό φαγητό, στα Πεύκα υπάρχει καθαρός αέρας και ωραία φύση, αφού απέναντι από την πόλη βρίσκεται το δάσος του Σέιχ Σου και στο κέντρο της το «άλσος Δελασάλ» με πολλά δέντρα και ωραίους χώρους για περίπατο και ξεκούραση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: